Пятница, 26.04.2024, 08:17
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2018 » Апрель » 3 » КП “ЖИТЛО-СЕРВІС” НЕЗАКОННО ЗАХОПЛЮЄ ПІДВАЛЬНЕ ПРИМІЩЕННЯ НАШОГО БУДИНКУ
23:33
КП “ЖИТЛО-СЕРВІС” НЕЗАКОННО ЗАХОПЛЮЄ ПІДВАЛЬНЕ ПРИМІЩЕННЯ НАШОГО БУДИНКУ

В понеділок 02.04.18 р. ініціативною групою мешканців нашого будинку було зафіксовано як невідомі особи приховано заносять будівельні матеріали (цеглу, цемент та т.і.) до підвального приміщення нашого будинку.

Пізніше того ж дня було затримано 2-х невідомих осіб, інші втекли, що проводили незаконні будівельні роботи в підвальному приміщенні нашого будинку.

Так невідомі особи будують перегородки та відокремлюють цілі кімнати в підвальному приміщенні нашого будинку. За даним інцидентом було викликано слідчо-оперативну групу поліції, яка склала протокол та з’ясувала, що 2 невідомі особи є працівниками КП “Житло-сервіс”, які повідомили, що вони були направлені до нашого підвалу для проведення будівельних робіт.

Будь-яку іншу інформацію (особа, яка видала розпорядження, документи на будівництво, наряди на проведення робіт та т.і.) дані особи надавати відмовились. З правової точки зору, згідно зі ст. 382 ЦК України всі власники квартир і нежилих приміщень в багатоквартирному будинку є співвласниками на праві спільної сумісної власності спільного майна багатоквартирного будинку. Спільним майном багатоквартирного будинку є приміщення загального користування (в тому числі допоміжні). А право спільної сумісної власності передбачає розпорядження спільним майном за згодою всіх співвласників. Підвал у нашому будинку є допоміжним приміщенням, оскільки в ньому знаходяться комунікації, без доступу до яких експлуатація житлового будинку неможлива. Незалежно від створення ОСББ всі власники квартир будинку є співвласниками даного підвалу, що засвідчується свідоцтвом про право власності на квартиру і не вимагає здійснення інших юридичних дій (приватизації або оренди).

Використання підвалу можливе тільки за згодою всіх співвласників. Одже, наразі, за участю КП “Житло-сервіс” відбуваєтся незаконне захоплення підвального приміщення нашого будинку, оскільки ключі від усіх дверей підвального приміщення знаходяться виключно у представників КП “Житло-сервіс”.

Правління ОСББ

Просмотров: 1745 | Добавил: Bombardier | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]