Суббота, 27.04.2024, 06:33
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2016 » Ноябрь » 28 » Пояснення щодо питань які виносились на загальні збори.
14:37
Пояснення щодо питань які виносились на загальні збори.

Шановні сусіди!

26 листопада 2016 р. відбулися загальні збори членів ОСББ «Драгоманова 6/1». Зараз розпочався етап голосування за допомогою листів опитування. Просимо вас висловити свою думку щодо питань порядку денного зборів. Для тих, хто не зміг бути присутнім на зборах, коротко пояснюємо пункти порядку денного з листів голосування.

1) Питання 1 (обрання голови зборів, секретаря та лічильної комісії) голосувалося на зборах шляхом піднімання рук.

2) Ревізійна комісія – фахівці з числа мешканців у галузі фінансів, аудиту, з технічних питань – люди, що погодилися допомагати правлінню  та контролювати фінансові результати роботи ОСББ, регулярно подавати мешканцям звіти.

3) Обрання форми управління нашим будинком. Це визначення того, будемо ми ним управляти самі через ОСББ чи будемо залишатися в обслуговуванні жеку, а потім і приватної управляючої компанії, на діяльність яких ми ніяк не зможемо впливати. Без взяття будинку в управління ми не зможемо почати процедуру передачі нам землі під парковку, не зможемо претендувати на приміщення, де раніше працював жек, та дві службові квартири, що є у нашому будинку. Будинок може бути нами прийнятий ОСББ тільки після передачі жеком нам усієї документації та проведення технічного аудиту стану будинку. Як тільки це станеться, ви почнете отримувати платіжки вже від імені ОСББ.

4) Затвердження розмірів внесків. Ми виконали розрахунки та склали економічно обгрунтований кошторис. Мінімально можливий тариф, за якого більш-менш нормально можна обслуговувати будинок та спробувати почати щось акумулювати у резервному фонді – це 4,7 грн. за 1 кв. м площі квартири чи нежитлового приміщення. Існуючий зараз тариф  призвів до великих боргів жеку перед постачальниками послуг, лише вартість електроенергії за 4 роки піднялася у кілька разів, ще одне подорожчання планується з 1 березня 2017 р., з нового року удвічі зростає мінімальна зарплата. Жек також планує тариф збільшувати до 4,6129 грн. (можете в цьому переконатися на сайті https://www.municipal.kiev.ua/, набравши адресу будинку, обслуговуючу організацію та натиснувши кнопку «Тариф»), питання тільки в тому, як швидко він це зробить.

5) Затвердження кошторису на 2017 р. Кошторис, що пропонується до затвердження, розрахований, виходячи з вище названого тарифу, ви можете знайти на дошці оголошень на першому поверсі. Звичайно, виконання його розхідної частини в повному обсязі передбачає 100%-ву сплату внесків  мешканцями, а також вчасне повернення державою сум субсидій на рахунок ОСББ. Існування резервного фонду серед іншого допоможе нам у тих випадках, якщо вказані дві можливі проблеми будуть потребувати для вирішення певного часу, а за послуги постачальникам треба буде сплачувати вчасно.

6) Облаштування прибудинкової території. Перспективний план модернізації був нами представлений на першому поверсі на великому плакаті. Він передбачає отримання у користування нашим ОСББ тієї ділянки землі, що зараз є за зеленим парканом для облаштування парковки (це її призначення за Генпланом, тому ми навряд чи зможемо змінити це призначення). Боротися за цю ділянку ми зможемо тільки тоді, коли візьмемо будинок в управління (тобто треба зібрати необхідну кількість голосів по усіх вищезазначених питаннях). Тому план модернізації є перспективним, розрахованим не на один рік реалізації, але ми хочемо зараз знати вашу думку щодо цього (огорожа території, відеоспостереження по периметру і т.д.).

7) Рішення про делегування правлінню повноважень здавати в оренду допоміжні приміщення. Ми можемо отримувати у фонди будинку плату за розміщення реклами на будинку, від провайдерів, здавати в оренду вільні приміщення сміттєпроводів тощо. Зараз ці кошти отримує жек на свої рахунки.

8) Внесення змін до Статуту ОСББ щодо вимог ДПІ. Це питання технічне, але дуже важливе. Без нього також ми не зможемо працювати, навіть пройшовши нормально всі попередні етапи (нам потрібно буде платити податки, якщо до 15 грудня 2016 р. ми не зареєструємося в реєстрі на наступний рік як неприбуткова організація). У липні 2016 р. були прийняті зміни у законодавстві щодо статутних документів неприбуткових організацій, якими є ОСББ. Потрібно внести певні пункти в Статут, де буде закріплено, що ми не повинні платити податки, оскільки прибутку не отримуємо і не розподіляємо його між членами ОСББ. З формулюванням змін ви могли ознайомитися у додатку 1, він був у консьєржів та на першому поверсі.

9) Внесення змін до Статуту ОСББ щодо спрощення голосування. У нашому будинку 775 квартир і близько 1300 влас-ників. Є квартири, у яких по 7-8 власників, які фактично в квартирі не проживають, але площа квартири на них ділиться, та голосувати вони мають усі своєю часткою. Особливо ця проблема актуальна у 5-6 секції, де квартири за програмою 70 на 30 давалися на всіх, хто стояв у черзі на житло. Тому процес голосування дуже ускладнений. Закон дозволяє нам на загальних зборах змінити порядок голосування, внісши зміни в Статут. Ми пропонуємо для спрощення процедури голосування голосувати 1 квартира – 1 представник від неї. Тобто одна людина висловлює думку мешканців квартири, голосуючи всіма метрами цієї квартири. Це право, а не обов’язок мешканців, тому, якщо у вас інша думка, ніж у чоловіка чи дружини, наприклад,  ви можете проголосувати окремо, і ми це врахуємо. Але на практиці таких випадків практично не буває. У додатку 1, що ми надавали, ви могли також ознайомитися з конкретними формулюваннями змін до Статуту з цього питання.

Будь які ваші питання щодо питань порядку денного зборів ви можете задати членам правління (на зборах зі складу правління вийшов лише Малюков Б.П.). Телефони наші також є на дошках оголошень. Яким би чином ви не отримали лист для голосування (особисто, від консьєржа, в скриньку), ми просимо вас проголосувати дуже оперативно (знов таки вимога до 15 грудня внести дані до реєстру неприбуткових організацій). Якщо у вас є час, бажання і можливість нам допомогти, якщо ви розумієте важливість для всіх нас того, що ми робимо, – телефон Голови правління – 050-330-48-56, Олексій Іванович. Нагадайте сусідам, що треба проголосувати, розкажіть, якщо ви були на зборах, про що ми там говорили. Будь-яка допомога, навіть папером для друку, нам дуже потрібна. Заповнені листи голосування залишайте консьєржам або особисто членам правління.

Будьмо свідомими власниками свого житла та відповідальними громадянами! Все залежить від нас з вами!

Просмотров: 798 | Добавил: Bombardier | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]